Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

De opvangvraag

Wij zijn voor verschillende gezinnen op zoek naar een gastouder in Didam en direct omgeving om opvang te verlenen. De opvang kan plaats vinden in jouw woning of in het huis van ouders. Dagen en uren zijn in overleg.

Naast mensen die fulltime/parttime beschikbaar zijn als gastouder is deze vacature een leuke aanvulling op jouw andere werkzaamheden zoals gastouder, pedagogisch medewerker, onderwijsassistent of leerkracht. Ook mensen met een zorgachtergrond of diploma (zoals Verzorgende IG, of Persoonlijk begeleider) kunnen reageren op deze vacature.

Ben je student en doe jij een opleiding in de zorg of op pedagogisch vlak? Ook dan kan dit een leuke bijbaan voor je zijn om op een professionele manier te beginnen met oppassen.

Iets voor jouw?

Overweeg je als gastouder aan de slag te gaan? Stel jezelf deze vijf vragen.

1. Kinderen hebben ruimte nodig. Ruimte om te spelen, te slapen en de ruimte om zichzelf te zijn. Heb en geef jij die ruimte?
2. Elke opvangbehoefte is anders. Gastouder zijn vraagt om beschikbaarheid op verschillende dagen en momenten. Hoe flexibel is jouw weekindeling?
3. Bij Bambi werken we met plezier aan de zorg voor kinderen. We geven kinderen een warm welkom. Elke dag weer. Doe jij dat ook?
4. Bambi biedt opvangplekken die als thuis voelen. Een plek waar kinderen in een huiselijke sfeer zich verder ontwikkelen. Wil jij jouw thuis delen?
5. Gastouders zijn professionele oppassers. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Ben jij in staat kinderen op elk moment die aandacht te geven?
Solliciteer

Wat is een gastouder?

Een gastouder is een professionele oppas. Van een professional mag je wat verwachten. Een gastouder levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Niet iedereen kan zomaar gastouder worden. Om zekerheid te bieden over de kwaliteit van de opvang voldoe je als gastouder aan bepaalde wettelijke eisen in de vorm van diploma’s. Natuurlijk ga je daarnaast liefdevol om met kinderen in een stimulerende omgeving.

Gastouders vangen kinderen op in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Sommige gastouders werken met vaste dagen en tijden. Anderen werken met een ritme per periode. Elke gastouder vangt maximaal zes kindjes gelijktijdig op. Een aantal gastouders vangt ook kinderen in de avonden en weekenden op. Als gastouder werk je vanuit je eigen huis of vanuit het huis van de ouders.

Wat verdient een gastouder?

Gastouders ontvangen een bedrag per uur, per oppaskind. Dit tarief wordt elk jaar opnieuw bepaald. Gastouders aan huis werken onder de regeling Dienstverlening aan Huis. Daarbij is het tarief minimaal gelijkgesteld aan het minimumloon op dat moment.

Opleiding en eisen om gastouder te worden

  • minimaal diploma Zorg en Welzijn niveau 2
  • Een Geldig Kinder EHBO-certificaat
  • Een Verklaring Omtrent Goed Gedrag
  • Een veilige en rookvrije opvanglocatie met voldoende (speel)ruimte
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Op de hoogte van ons pedagogisch beleidsplan

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Enthousiaste dames en heren die overwegen gastouder te worden, nodigen we graag uit voor een kennismaking. Stuur je cv en motivatie en vertel waarom we jou als collega niet willen missen. Vragen over werken bij Bambi? Bel dan met Marja of Lianne

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie