Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

Workshop Voelbord maken

Al vaker kregen wij het verzoek of wij een creatieve bijeenkomst willen organiseren waarbij jullie als gastouders zelf een voelbord kunnen maken voor jullie opvang. Nu we weer in groepen samen kunnen komen op locatie gaan we daar dan ook gehoor aan geven.

“Bij een klank-voelbord ( een grote houten plaat die je naar eigen inzicht en voorkeur beplakt met allerlei materialen) gaat het om het ontdekken van de mogelijkheden: Wat is het eigenlijk? Wat kan ik hier mee doen? Wat gebeurt er als…. Hoe voelt het? Hoe klinkt het? Veel ontdekken door zelf te doen, maar ook door hulp van jou als gastouder, die de kinderen stimuleert om op onderzoek uit te gaan of hen laat zien en horen wat er kan gebeuren.
Door te vertellen wat er gebeurt, het te ondersteunen met woorden, leren kinderen spelenderwijs taalbegrip. Motorische vaardigheden als oog-hand coördinatie en grove motoriek worden geactiveerd. Kinderen kunnen ook ervaren dat ze zelf kunnen bepalen hoe hard iets klinkt of hoe hard ze iets laten bewegen. Soms vinden kinderen het spannend, omdat het nieuw is of ze weten dat het geluid geeft en durven daarom niet in contact te komen met het materiaal. Door kinderen te begeleiden en mee te nemen in het contact maken met het materiaal, kunnen ze ervaren dat ze er controle over hebben en er ook plezier aan kunnen beleven. Dat doet iets met hun ik-besef en zelfvertrouwen: kijk eens wat ik kan! Delen in het plezier en de ervaring maakt dat het ook een effect heeft op de sociale ontwikkeling.”

Datum; dinsdag 14 juni
Locatie; kantoor Bambi, Plein zuid 14a, Aalten
Tijd; 19.30 uur – 22.00 uur

Datum; donderdag 16 juni
Locatie; basisschool De wereldwijzer, Goudenregenstraat 1, Duiven
Tijd; 19.30 uur – 22.00 uur

Wij verzorgen de materialen die je kunt gebruiken voor het klank-voelbord. Voor het houten bord vragen wij een kleine vergoeding. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de actuele prijzen zal dat een bedrag tussen de 5 en 10 euro zijn. Heb je zelf materialen die je wilt gebruiken en/of wilt delen met anderen, neem ze dan gerust mee! Mocht je zelf een lijmpistool hebben dan is het prettig als je deze ook mee neemt.

Aanmelden

Bel met Marja of Lianne

Heb jij interesse in deelname aan de thema-avond of wil je hier mee informatie over, neem dan contact met ons op.  Aanmelden kan per mail of bel ons.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld