Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

In eerste instantie lijkt al het huilen van een baby op elkaar, maar er zit wel zeker verschil in. Vanaf de geboorte al zijn er vijf verschillende soorten (universele) huilgeluiden te onderscheiden. Dit verschil zit o.a. in de reflexen achter het huilen. In de loop van de tijd doven deze ‘reflexen’ uit en wordt het huilen anders, maar ook dan zie (hoor) je kinderen waarbij in de periode ervoor sensitief gereageerd werd op de verschillende klanken, nog een onderscheid maken in het huilen, terug te leiden naar de eerste periode. Mensen die gebruik maken van het toepassen wat ze geleerd hebben over de Dunstan babytaal geven aan zich minder machteloos en gefrustreerd te voelen als er een baby huilt. Enerzijds doordat ze ook beter leren luisteren en herkennen waarom een baby huilt. Anderzijds ook doordat ze meer begrip (en hierdoor ook wat meer geduld) opbrengen voor het huilen voor een baby. Beiden hebben een positief effect op het sensitief reageren op hun baby, wat weer van belang is voor een goede hechting o.a., maar ook voor de ontwikkeling van de baby op verschillende gebieden.

Judith Taken is draagconsulent en docent Shantala babymassage. Zij verzorgt op de volgende data een workshop voor ouders en gastouders;

  • Datum; Dinsdag 5 april
  • Locatie; Duiven, basisschool de Wereldwijzer, Gouden regenstraat 1
  • Tijd; 19.30uur-21.30uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Datum; dinsdag 12 april
  • Locatie; Lichtenvoorde, Kinderopvang Kiekeboe, Rode v. Heeckerenstraat 26
  • Tijd; 19.30uur – 21.30uur (inloop vanaf 19.oo uur)

Aanmelden kan via info@kinderopvangbambi.nl Voor beide avonden geldt een maximum aantal deelnemers. Vol is Vol!

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Heb jij interesse in deelname aan de thema-avond of wil je hier mee informatie over, neem dan contact met ons op.  Aanmelden kan per mail of bel ons.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld