Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Afgelopen weken was het weer zover, de praktijk verkeersexamens voor de groepen 7 en 8 werden afgelegd. Op de fiets reden de kinderen van verschillende basisscholen een rondje door het centrum van het dorp. Onderweg beoordeelden vrijwilligers hoe de kinderen handelden bij de verschillende verkeerssituaties. Voorrangswegen, rotondes en zebrapaden, ze kwamen allemaal voorbij tijdens het praktijkexamen.

Goede educatie over het verkeer vergroot de verkeersveiligheid en verkeersvaardigheid van kinderen. De verkeerservaring die ze op deze leeftijd opdoen, is letterlijk van levensbelang. Daarom wordt in Nederland al meer dan 85 jaar het verkeersexamen georganiseerd.

Dat verkeersveiligheid van belang is, staat ook vast voor Gastouderbureau Bambi en OWM Achterhoek. Veiligheid is een gezamenlijk speerpunt van beide organisaties. Al eerder sloegen beide organisaties de handen in één om veiligheid in en om de gastouderopvang op de kaart te zetten. Met de verkeersexamens nog vers in het geheugen voelt dit als het juiste moment om wederom ouders, gastouders en verkeersdeelnemers te attenderen op het belang van veiligheid in en om de gastouderopvang.
Bianca van den Berg  van gastouderbureau Bambi vertelt: “Bij gastouders komen kinderen van verschillende leeftijden, die ook verschillend omgaan met verkeersrisico’s. De gastouder begeleidt de kinderen hierin en probeert de kinderen zo veilig mogelijk deel te laten nemen in het verkeer. Ook als de kinderen onder het  toezicht van de ouders vallen, tijdens het brengen en halen is de verkeersveiligheid rondom de woning van de gastouder belangrijk. Bijdragen aan de verkeersveiligheid van (gast)ouders en kinderen is voor ons daarom een belangrijk speerpunt.”
Op veel drukbezochte plekken door kinderen worden maatregelen getroffen om verkeersdeelnemers te wijzen op de risico’s van spelende kinderen. Zo rijd je bij scholen een ‘schoolzone’ in en wordt aan het begin van een woonwijk herinnert aan het stapvoets rijden en mogelijk spelende kinderen. “Dit soort borden ontbreken voor de gastouderopvang en daar willen wij graag een steentje aan bijdragen” stelt Reinie Keijzer van OWM Achterhoek.

Gastouderbureau Bambi en OWM Achterhoek stellen daarom 5 Verkeerspoppen kosteloos beschikbaar voor gastouders van Bambi. “Gastouders kunnen zich via de facebookpagina (@gastouderbureaubambi) of de website van Bambi aanmelden” zegt Bianca.

“We horen graag van de gastouder waarom juist bij hem of haar de verkeerspop goed tot zijn recht zal komen en bij kan dragen aan een veiligere verkeerssituatie rondom de opvang” vult Reinie aan. Onder de deelnemers worden 5 verkeerspoppen verloot. Deelnemen kan tot 6 juni. De winnaars krijgen 7 juni bericht.

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Laat ons via mail weten waarom jouw gastouderopvang een verkeerspop wil winnen. De winnaars krijgen 7 juni bericht.

info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie