Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Werk en privé in balans

met een baan als gastouder

Toen je moeder werd deed je een stapje terug met werk, je koos ervoor om bij de kinderen te zijn en vind het moeder-zijn het mooiste wat er is. Misschien werk je nog een paar uurtjes in de week of doe je vrijwilligerswerk maar toch merk je dat er nu echt wat meer ruimte in de agenda vrij komt nu de kinderen zich steeds meer zelf redden. Je zit er zelfs soms over te denken om toch wat meer te gaan werken. Maar wat dan? Ja het liefst iets met kinderen, de peuterspeelzaal of kinderopvang. Maar past je diploma daar wel bij? Daarbij, het is ook wel weer een hele grote stap, van veelal zelfstandig en thuis naar een baan op een kinderdagverblijf.

Bij gastouderbureau Bambi spreken we veel mensen waarbij de thuissituatie het toelaat dat er meer ruimte komt voor nieuwe dingen. Vrijwilligerswerk of (meer) werken zijn dan vaak gehoorde opties. Helemaal niets doen vindt niemand leuk maar meteen fulltime in een grote organisatie sluit ook niet altijd aan. We horen en zien ook veel mensen met een zorg-achtergrond die om wat voor een reden dan ook besluiten niet terug te keren in dit werkveld maar zoekende zijn in wat dan wel zou kunnen passen. Al deze mensen hebben één ding gemeen; hun interesse en ervaring in het opvoeden of oppassen van kinderen.

Lijkt iets in dit voorbeeld op jouw situatie? Lees dan zeker even verder, want mogelijk kunnen we je enthousiasmeren voor het werk van gastouder en het starten van je kleinschalige kinderopvang aan huis.

Gastouderopvang

past zich aan naar jouw situatie
  • In jouw eigen huis (of dat van ouders) bied je professionele kinderopvang aan.
  • Professioneel want, je hebt de juiste diploma’s en papieren.
  • Het voordeel van professioneel, het geeft je wat meer zekerheid in bijvoorbeeld inkomen dan wanneer je ‘zwart oppast’.
  • Een geschikt diploma is minimaal zorg & welzijn niveau 2. Heb je dit niet? Dan zijn er mogelijkheden om binnen een half jaar een passend diploma te halen waarbij gastouderbureau Bambi een deel van de kosten voor je vergoed.
  • Vang je het liefst baby’s of peuters op of kies je voor de basisschoolleeftijd? Jij bepaald wat bij jou en jouw gezin past.
  • Je werkt zelfstandig en bepaald dus zelf waar, wanneer en hoeveel je wilt werken. Parttime, fulltime, één of juist meerdere kinderen tegelijk opvangen… je kiest wat bij jou past.
  • Zelfstandig wil niet zeggen alleen; de consulente van Bambi helpt je bij het opstarten en uitvoeren van de opvang. Ook zorgen we doorlopend voor scholing en nemen we een groot deel administratie voor je uit handen. Zo kun jij je bezig houden met het werk wat echt leuk is: het opvangen van kinderen.

Kennismaken

Bel met Marja of Lianne

Herken jij je in bovenstaande situatie? Bel met onze telefonistes Marja en Lianne om eens geheel vrijblijvend kennis te maken met gastouderopvang.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl