Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Gastouder…opvoeder 2.0?!

Het woord gastouder zegt het al, kinderen worden als ‘gast’ opgevangen in een kleine huiselijke omgeving. Ze worden als gast gezien, echter dat betekent niet dat de kinderen die je opvangt dus alles maar mogen en kunnen. Je bent als gastouder eveneens opvoeder en dat wordt ook van je verwacht. Je heb te maken met je eigen regels die in je huis gelden én je hebt te maken met de opvoedregels van de ouders die primair de opvoeders zijn van de kinderen die jij opvangt. Over het algemeen zal dit geen probleem zijn, maar er zijn opvoedsituaties waarbij je als gastouder je vast wel eens afvraagt: “En nu? Wat moet ik nu doen?” Denk bijvoorbeeld aan ‘schermtijd’, kinderen die moeilijk kunnen schakelen of heel prikkelgevoelig zijn. Kinderen kunnen soms het overzicht verliezen door de hoeveelheid aan afspraken waardoor ze gedrag laten zien waar je als gastouder soms met je handen in het haar zit en mogelijk wel wat tips kunt gebruiken.

Tijdens de bijeenkomst voor gastouders zal Marianne Kleinhesselink, orthopedagoog, zoveel mogelijk vanuit praktijkvoorbeelden (die jullie aan kunnen geven tijdens deze avond) meedenken hoe om te gaan met situaties waar je mee worstelt als gastouder. Waar nodig én zinvol, zal ze kennis met jullie delen over ontwikkelingstheorie, opvoedvaardigheden en breinfuncties.

Het wordt dus vooral een interactieve avond voor jullie. Indien mogelijk, geef van tevoren alvast wat informatie  over een situatie waar je graag advies over wilt (met inachtneming van de privacywet, dus geen namen of herleidbaarheid naar een gezin).

De avond vindt plaats op:

– 29 september  2020 in Aalten

Vanaf 19:00 uur is de inloop. We hopen om 19:30 uur te beginnen en verwachten dat het programma tot 21:30 uur zal duren.

De exacte locatie voor deze avond volgt nog.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze informatie avond via mail of telefoon.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Meld je aan bij Marja of Lianne