Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Welkom bij Doortje

Peuterplus Doortje is een hele gezellige kleinschalige groep waar peuters van 2 tot 4 jaar kunnen komen spelen. Op dit moment kunnen er maximaal 8 peuters komen spelen. Bij voldoende nieuwe aanmeldingen is uitbreiding natuurlijk mogelijk. Spelen op de Peuterplus zorgt voor een soepele overgang naar de basisschool. De peuters zijn al gewend om ergens anders te spelen, speelgoed te delen, samen spelen, opruimen, op de beurt wachten, gesprekjes voeren in de kring enz. Samen plezier maken in een uitdagende omgeving. Volop mogelijkheden om spelenderwijs te ontdekken.

Onze locatie

De peuterplus groep is gevestigd in het voormalig kleuterschooltje aan de Ijzermanstraat. We beschikken over een sfeervol ingericht ruim lokaal, een eigen gymzaaltje en een grote buitenspeelplaats.  Buiten hebben we een klimrek, een grote zandbak en de vele fietsjes zorgen voor veel speelplezier. Het is een prachtige plek, waar peuters zich snel thuis voelen onder leiding van een enthousiaste leidster. Elke dag is een feestje.

Wij werken met wisselende thema’s die peuters erg aanspreken, zoals De boerderij, De dierentuin, De supermarkt, zand en water enz. Alle activiteiten worden daarop aangepast. We doen leuke leerzame spelletjes, zingen liedjes, we lezen boeken voor en maken mooie knutsels.  Daarnaast hebben we een hoek of een kijktafel ingericht passend bij het thema. Een hoek om in te spelen spreekt de kinderen natuurlijk erg aan zodat ze het ook echt kunnen naspelen bv. een winkel met echte spullen. Regelmatig maken we een uitstapje bv. naar de boerderij of naar de winkel.

Hoe ziet een dag op de Peuterplus eruit?

We beginnen met uurtje vrij spel buiten als het weer het toelaat. Dan gaan we in de kring, zingen het goedemorgenlied. Het hulpje van de dag mag allerlei extra taakjes doen. En dat willen ze allemaal heel graag. We praten over wat we beleeft hebben en doen meestal een spelletje. Aan de hand van dagritmekaarten bespreken we wat we gedaan hebben en nog gaan doen.

Doortje sluit prima aan op het het Dalton-onderwijs van ‘t Bastion. Onderling zijn er goede afspraken over wendagen voor een soepele overgang naar het basisonderwijs.

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Wil jij graag een keertje komen kijken bij Doortje? Bel met onze telefonistes Marja en Lianne om een afspraak te maken of jouw vragen te stellen.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl