Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Welkom bij 't Treintje

PeuterPlus in Lintelo

In deze blog nemen we je mee naar PeuterPlus locatie ’t Treintje. Een mooie, knusse en gezellige locatie in Lintelo. ’t Treintje is geopend op woensdag- en vrijdagmorgen en Annie is de leidster op deze groep. Ze verteld hieronder hoe een dag bij ’t Treintje verloopt.

Vanaf half 9 komen de peuters binnen, samen met  1 van hun ouders of verzorgers. Samen een spelletje, of puzzeltje doen en dan nog even voor het raam zwaaien. De peuters gaan lekker spelen in de bouw/poppen of huishoek. Ook het tafelmateriaal wordt uit de kast gepakt. Ook mogen ze kleien/kleuren/tekenen of knutselen.

Dit is PeuterPlus 't Treintje

Naar Buiten en in de kring

Om half 10 gaan wij buiten spelen op het schoolplein samen met de kleuters van basisschool de Klimop, groep 1 en 2. Dit vinden de peuters erg leuk maar ook de kleuters. Rond 10 voor 10 gaan wij naar binnen, opruimen, hierbij zingen wij het liedje; op gaan ruimen!!

Vervolgens gaan we in de kring, de peuters pakken zelf een stoeltje en maken een kring. Samen zingen wij; Goeiemorgen allemaal!!  Wij gaan het hulpje zoeken en deze mag een kleurtje pakken. Aan de hand van het kleurtje kijken wij of iemand dit in de kleding heeft. Dan mag het hulpje de mand met ballen pakken. Emotieballen, rood=boos, blauw=verdrietig, groen=band, geel=blij. Ook is hier een liedje aan gekoppeld. Het hulpje mag de kleuren benoemen en op het eind een bal uitzoeken en dan zingen wij het liedje. Wij benoemen de dagritme kaarten, zodat de peuter weet wat er gebeurd op een ochtend.

Na het buiten spelen gaan we samen in de kring

Werken met Thema's

Dan gaan wij aan tafel, het hulpje mag de bekers uitdelen en de Juf maakt het fruit schoon, als de beker leeg is krijgen de peuters een bordje met fruit. Tijdens dit gebeuren wordt er heel wat gevraagd en verteld door de peuters. Een gezellig moment. Hierna maken wij een trein en gaan al zingend naar het toilet.

Weer lekker naar buiten, samen spelen in de zandbak, met de fietsjes en tractor rondrijden en spulletjes wegbrengen of ophalen.

Rond half 12 gaan wij naar binnen, een boekje lezen, soms nog wat knutselen, liedjes zingen, dit alles heeft betrekking op het thema wat wij behandelen. Het thema wisselt om de 6 weken. Voorbeelden van thema’s zijn; de winkel, de boerderij of de dierentuin.

Dan is het tijd om aan tafel te gaan om samen een broodje te eten, het hulpje mag de meegebrachte broodtrommels uitdelen. Het is altijd een gezellig gebeuren, gauw de spullen in de tas want het is tijd om naar huis te gaan, tussen 12.15—12.30 komen de ouders de kinderen ophalen.

Het hulpje mag de bekers uitdelen.

Meer weten over deze locatie

Bel met Marja of Lianne

Neem gerust contact met ons op voor een rondleiding of meer informatie.

Ik heb interesse in deze locatie
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie