Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Pas jij op je kleinkind?

Lees dan even verder...

Opa ‘s en oma ’s in Nederland passen graag op hun kleinkinderen. Vaak springen ze waar nodig een paar uurtjes bij, maar soms worden de kinderen ook op meerdere vaste dagen in de week opgevangen, terwijl hun ouders aan het werk zijn.

Opa ’s en oma’s passen meestal op uit de behoefte om hun eigen kind te helpen en dat je daarmee toevallig ook nog eens meer tijd met je kleinkinderen kunt doorbrengen, is een leuke bijkomstigheid!
Want hoe bijzonder is het dat je als grootouders zo betrokken bent bij het opgroeien van je eigen kleinkind?

Natuurlijk is het vooral ook hartstikke gezellig, zo’n kleintje over de vloer. Er wordt wat afgelachen bij opa en oma en het houdt je heerlijk jong. Dansen met opa, met oma naar de kinderboerderij of gewoon een dagje ‘helpen’ in en om huis, zowel voor opa en oma als voor jullie kleinkind is het een feestje!

Opa’s en oma’s als gastouder?

Misschien merk je dat de manier waarop je je eigen kinderen hebt opgevoed niet meer helemaal overeenkomt met de opvoedideeën van nu. Een verschil in inzicht hoeft helemaal geen probleem te zijn maar het kan ook best leuk zijn om nieuwe kijk te krijgen op hedendaags opvoeden en op de hoogte te blijven van wat er tegenwoordig speelt op het gebied van jonge kinderen.

Bij familie denk je niet snel aan vergoedingen. En waarschijnlijk ben je geneigd om tegen je kinderen te zeggen dat je er ook niets voor hoeft te hebben.
Maar stel dat je regelmatig oppast, dan is het niet zo gek om te kijken naar de kosten die je maakt. Zeker als je bijvoorbeeld door de oppasdagen minder bent gaan werken.

Herken jij je in dit verhaal? Misschien vind je het dan interessant om eens kennis te maken met Bambi. Want wat veel opa ’s en oma ‘s, en hun kinderen, niet weten is dat je je als opa en/of oma, onder bepaalde voorwaarden,  kunt laten registreren als gastouder.

Dat heeft namelijk best een aantal voordelen:

  • Het biedt je de mogelijkheid om tegen betaling je kleinkinderen op te vangen zonder dat het ouders veel extra kost: het geeft de ouders namelijk de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen.
  • Van oppas wordt je opvang, met bijbehorende inkomsten. En, als je wilt, geeft het je de mogelijkheid om ook extra kinderen op te vangen, zoals een buurjongetje.
  • Je krijgt begeleiding van gastouderbureau Bambi en we scholen je bij over hedendaagse pedagogische onderwerpen, Kinder EHBO en andere vraagstukken.
  • Je komt in contact met andere gastouders, wat vooral heel gezellig is.

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Herken jij je in bovenstaande situatie? Bel met onze telefonistes Marja en Lianne om eens kennis te maken met gastouderopvang.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl