Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Swipe, stap, sprong

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Met het thema swipe, stap, sprong geven we antwoord op vragen, zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

[bron: mediaukkiedagen.nl/campagne]

Webinar: Swipe, Stap, Sprong

door de Bibliotheek Oost-Achterhoek

Op maandagavond 28 maart 2022, van 20.00 tot 21.00 uur organiseren we een online webinar voor ouders van jonge kinderen (0-6 jaar). Het webinar wordt gegeven door Denise Bontje van Mediasmarties.

Over het webinar ‘Swipe, stap, sprong’
Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Kinderen hebben recht op verhalen en die komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Ouders kunnen hun kind vanaf jonge leeftijd in aanraking laten komen met die verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen dus.
Maar … in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten… hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij?
Tijdens het webinar duikt Denise Bontje (mediasmarties.nl) samen met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen. Ouders krijgen antwoord op vragen die zij hierover kunnen hebben. Ook gaat ze in op een bewuste inzet van media en begeleiding van kinderen.

Meld je aan voor het webinar ‘Swipe, stap, sprong’

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Heb je n.a.v. dit artikel vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld