Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Bij deze bijeenkomsten is het fijn om met collega gastouders te kunnen sparren en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Je kennis delen over pedagogische en opvoedkundige onderwerpen, tips en tops geven en nieuwe inzichten opdoen; de intervisiebijeenkomsten zijn er een mooie gelegenheid voor.

Ook het bespreken van casussen en pedagogisch werkplannen, zijn mooie onderwerpen voor de invulling van de bijeenkomsten. Elke gastouder heeft een bepaalde visie op deze onderwerpen en het is fijn om daar met meerdere personen over te brainstormen.

Deze intervisie-bijeenkomsten worden ondersteund door een van de consulenten.

De intervisiegroepjes bestaan uit 5 à 6 deelnemers. Wanneer een gastouder behoefte heeft aan deelname aan een intervisiegroep, wordt dit door de consulente van het gastouderbureau bijgehouden in een lijst.

Bij voldoende belangstelling word er een nieuwe groep opgestart, waarbij rekening gehouden word met de volgende punten;

  • Rijafstand tussen de deelnemers van de intervisiegroepen.
  • Aanwezigheid van een consulent, werkzaam in dezelfde regio. Een bekend gezicht voor de deelnemende gastouders. De aanwezigheid van een consulent geeft de gastouders ook de kans om eventuele vragen te stellen die niet van toepassing zijn op de intervisie zelf, maar waar ze graag een antwoord op willen.
  • Vaste momenten; 5 tot 6 maal per jaar, komen de deelnemers bij elkaar. De bijeenkomst vindt plaats in de avond van 19.30-21.30 uur. Deze momenten proberen we zoveel mogelijk vooruit te plannen.
  • 5 à 6 deelnemers per groep; door de groepen niet te groot te maken, zorgen we ervoor dat elke gastouder de kans krijgt om voldoende eigen input in te brengen en er ook ruimte is om naar elkaar te luisteren en te reageren op.

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Heb jij interesse in deelname aan een nieuwe op te zetten intervisiegroep of wil je hier mee informatie over, neem dan contact met ons op.  Aanmelden kan per mail of bel ons.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld