Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Over de nationale voorleesdagen

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor  de ontwikkeling van kinderen. Wist je dat kinderen duizend nieuwe woorden per jaar leren als ze elke dag 15 minuten worden voorgelezen? Dat niet alleen, ze leren later ook nog eens makkelijker lezen. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70 procent voldoende woordenschat om een goede start te kunnen maken op school. Van kinderen die niet zijn voorgelezen heeft slechts 30 procent voldoende woordenschat.

Voorlezen is dus belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en om het voorlezen te stimuleren organiseren Stichting lezen en de CPNB ieder jaar de nationale voorleesdagen. Vaste onderdelen van de voorleesdagen zijn het voorleesontbijt, de prentenboeken top 10 en het prentenboek van het jaar verkiezing. Dit jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats van 26 januari tot en met 5 februari en is het boek “Maar eerst ving ik een monster” van Tjibbe Veldkamp verkozen tot prentenboek van het jaar.

Hans te Lindert leest voor bij Bambi

Op veel kinderdagverblijven wordt een voorleesontbijt georganiseerd om zo (extra) aandacht te besteden aan voorlezen. Talloze bekende en onbekende Nederlanders lezen voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Ook in de gastouderopvang en bij de kinderopvang willen we aandacht vragen voor voorlezen. Samenkomen om gezamenlijk voor te lezen is helaas niet mogelijk maar aandacht besteden aan voorlezen kan altijd. We hebben gezocht naar een manier om ook Corona-proof aandacht te vragen voor voorlezen. Daarom hebben we een video gemaakt waarin oud schooldirecteur en wethouder Hans te Lindert voorleest uit het Prentenboek van het jaar. Klik op de afbeelding hieronder of bekijk de video op ons YouTube kanaal en op Facebook en Instagram.

Win! het prentenboek van het jaar

We mogen het prentenboek “maar eerst ving ik een monster” verloten onder onze gastouders. Ga hiervoor naar onze Facebookpagina  @gastouderbureaubambi en laat ons weten hoe jij in jouw opvang aandacht besteed aan voorlezen. Onder alle inzendingen verloten wij het prentenboek van het jaar.

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Heb jij vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze telefonistes Marja en Lianne.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl