Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Beste ouders en gastouders,

14 december 2020

Sluiting kinderopvang

Zoals jullie allemaal hebben meegekregen heeft premier Rutte zojuist aangekondigd dat de kinderopvang (en dus ook de gastouderopvang) weer moet sluiten voor ouders die geen vitaal beroep hebben vanaf woensdag 16 december 2020 t/m 17 januari 2021. Enorme teleurstelling toen dit bericht ons bereikte. Niet weer…. Wat hadden we gehoopt dat dit niet meer nodig was. Een gevoel van verslagenheid overvalt je dan wel even. Dat zullen jullie ook herkennen. En toch duurt ook dat niet heel lang. We schakelen met z’n allen, schouders eronder en doen wat we kunnen en moeten doen. Dit zijn geen maatregelen die zomaar worden genomen, dus doen we dit samen weer voor gemeenschappelijk doel: Corona onder controle krijgen. Een gevoel van saamhorigheid ontstaat ook onder de collega’s en samen met ouders en gastouders. We gaan hiermee dealen en elkaar helpen.

Noodopvang

Vanaf woensdag 16 december 2020 zullen de kinderopvang en BSO locaties dus gesloten zijn. De kinderopvang en BSO zijn alleen geopend voor het verzorgen van opvang voor kinderen van ouders met essentiële beroepen (en voor kwetsbare kinderen). Deze ouders kunnen een beroep doen op de noodopvang. De gemeente Lichtenvoorde en de gemeente Aalten hebben onderstaande locaties
aangemerkt voor de noodopvang.

  • Lichtenvoorde: Frans ten Boschschool, Rode van Heeckerenstraat 26.
  • Aalten: IKC UnieK, Vondelstraat 11a.

Voor een overzicht van de essentiële beroepen verwijzen wij naar de site van de rijksoverheid.

Mocht je niet werkzaam zijn in een essentieel beroep, dan zijn we helaas genoodzaakt om de opvang te weigeren in het belang van de gezondheid van de kinderen en onze medewerkers. Mocht je onder de essentiële beroepen vallen, stuur dan per omgaande een mail naar planning@kinderopvangbambi.nl en vermeld de naam van je kind, de locatie en op welke dagen je opvang nodig hebt indien je kind klachtenvrij is.

Geef hier je opvangtijden door

Alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn, blijven van kracht. Wij volgen het protocol Kinderopvang & Covid 19 en hanteren de beslisboom om te bepalen of je kind naar de opvang kan komen of niet. Voor het protocol Kinderopvang & Covid 19 en voor de beslisboom verwijzen wij je naar het nieuwsbericht onze website. Hier kan je de meest up-to-date informatie terugvinden. Wij blijven de ontwikkelingen volgen en laten ons hierbij leiden door de richtlijnen van onze regering en de adviezen van deskundigen uit betrouwbare bronnen zoals RIVM en GGD. Via het ouderportaal zullen we nieuws in het kader van de Corona-maatregelen delen. Houd het ouderportaal dus in de gaten.

Vergoeding

De branchevereniging bericht over de compensatieregeling het volgende: “Compensatieregeling voor ouders ‘met en zonder Kinderopvangtoeslag’. De compensatieregeling zoals die gold tijdens de sluiting dit voorjaar, wordt weer opgetuigd. Dit betekent dat de overheid alle ouders die gebruik maken van kinderopvang, dus zowel met als zonder recht op kinderopvangtoeslag, compenseert tot het maximum uurtarief. Het deel van het tarief dat daarboven ligt komt voor rekening van de kinderopvangorganisatie zelf. We verzoeken alle houders om deze compensatie net als in de vorige lockdown aan ouders te betalen. Ouders wordt verzocht om net als tijdens de sluiting van kinderopvang dit voorjaar, de facturen doorbetalen.”

Meer weten

Bel met Marja of Lianne

Heb je vragen? Blijf er niet mee rondlopen, maar bel ons! We zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mailen of appen mag natuurlijk ook.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie