Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Beste ouders en gastouders,

Het is vakantie, maar dat geldt helaas niet voor het Coronavirus. We krijgen meer ruimte ook in de gastouderopvang, maar we moeten ons houden aan de richtlijnen die er gelden. Dit om een tweede golf te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat richtlijnen weer moeten worden aangescherpt.

Op vakantie gaan mag weer, maar dit levert ook weer nieuwe vragen op voor de opvang. Hoe om te gaan met gastouders, ouders of kinderen die in een risicogebied zijn geweest? Deze en andere vragen kunnen we beantwoorden door ons te houden aan het protocol dat is opgesteld voor de gastouderopvang.

In de bijlage zien jullie het nieuwe protocol met in het geel gearceerd de wijzigingen. Zo is ook het standpunt gewijzigd voor gastouders die eigen kinderen hebben tot 6 jaar met neusverkoudheid. En het gebruik van desinfectiegel wordt voor jonge kinderen afgeraden in verband met risico op vergiftiging. Regelmatig handen wassen met water en zeep heeft de voorkeur. Mocht het protocol toch nog geen duidelijkheid geven en vraag je je af of een kind wel of niet naar de opvang kan, neem dan gerust contact met ons op.

Digitale risico inventarisatie en telefonische evaluaties

De consulenten zijn nog steeds terughoudend met het bezoeken van de opvanglocaties, maar zullen dit deels weer op gaan pakken. Indien mogelijk wordt naar alternatieven gezocht, zoals afspraken bij ouders thuis of op kantoor. Alle gastouders hebben via de portal een uitnodiging gekregen om digitaal de Risico-inventarisatie in te vullen. Hierbij nogmaals het verzoek om deze in te vullen, mocht je dit nog niet hebben gedaan.

Als er vragen zijn neem dan gerust contact op. Wij zijn tijdens de gehele vakantieperiode bereikbaar.

Wij wensen jullie allen een hele fijne vakantie toe!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau Bambi
Yolande, Heidi, Dorien, Gerdienke, Anke, Lianne, Rik en Bianca

Download het protocol hier

Meer weten

Bel met Marja of Lianne

Heb jij vragen na aanleiding van dit artikel of het nieuwe protocol kinderopvang? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie