Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij Okidoki!

Okidoki is de peutergroep van onze kinderdagopvang in Lichtenvoorde. Kindjes kunnen naar Okidoki als ze 2 jaar en 3 maanden oud zijn totdat ze 4 zijn en naar de basisschool gaan.  Je vindt Okidoki samen met Kinderdagopvang Kiekeboe en BSO Binnenstebuiten in het schoolgebouw van de Frans Ten Boschschool in Lichtenvoorde.

Een dag bij Okidoki

Hoihoi, wat leuk dat je er bent! Zo kom jij binnen bij Okidoki. Nadat we papa of mama uit hebben gezwaaid mag je zelf kiezen waarmee je gaat spelen. Dat mag alles zijn, een spelletje, puzzel, fijn kleuren aan tafel of lekker racen met de auto’s. Je mag zelf kiezen!

In de klas hebben we mooie speelhoeken. We hebben een huishoek, bouwhoek, leeshoek, autohoek en een themahoek. Zo hebben we allemaal knusse plekjes waar jij heerlijk kunt spelen en nieuwe dingen kunt leren. Zo af en toe veranderen we ons speelgoed, dat doen we expres zodat jij elke keer wat nieuws hebt om te spelen en je steeds meer dingen leert.

We leren veel bij Okidoki. Zo leren we bijvoorbeeld over het verkeer, de dierentuin, de winkel of de boerderij. Elke 6 weken wisselt het thema. We hebben hetzelfde thema als de kinderen van kinderdagverblijf Kiekeboe maar passen onze activiteiten aan aan de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Als we met een nieuw thema beginnen, starten we met een leuke activiteit om het thema uit te leggen zodat we allemaal enthousiast worden om ermee aan de slag te gaan. De klas wordt mooi versierd met speelgoed, raamschilderingen en andere versiering die past bij het thema, zo worden we nog enthousiaster over het onderwerp. We bespreken waar we het over gaan hebben en wat we willen leren, dat noemen we doelen. In die 6 weken leren we steeds meer over het thema.

Tijd voor de kring...

Om 09:30 uur gaan we met alle peuters ons speelgoed opruimen en daarna gaan we in de kring. We praten over wat we vandaag al hebben gedaan en wat we gaan doen en zingen een liedje. Dit doen we elke dag waardoor we precies weten hoe de dag eruit ziet. Hierna gaan we samen lekker fruit eten en wat drinken. Ondertussen vertellen we elkaar leuke verhalen.

Als het eten en drinken op is wordt het tijd voor een plaspauze. Met alle peuters gaan we naar de toilet, ook met de kindjes die dit nog niet gewend zijn. Zo leren we hier al een beetje over.

We gaan ook naar buiten, dat doen we na het eten, drinken en het plassen. Buiten hebben we een heel mooi plein met allerlei fietsjes en auto’s, een grote zandbak en een speelhuisje. Soms maken de leidsters een “gymparcour” en een andere keer gaan we gezellig met elkaar stoepkrijten. Genoeg te doen buiten! Soms gaan we ook een stukje wandelen, bijvoorbeeld naar het park om de dieren te bekijken.

De dag gaat snel voorbij...

Na het buiten spelen gaan we binnen in twee groepen in de kring. Dan gaan we een activiteit doen, die te maken heeft met het thema. Dit kan een knutselwerkje zijn, een boekje lezen of een activiteit. Doordat we dit in een klein groepje doen, leren we meer over het thema.

Dan is het alweer het einde van de ochtend. Wat vliegt zo’n ochtend zeg… het is ook zo gezellig!

We gaan met z’n allen brood eten. Super gezellig met z’n allen aan tafel. Iedereen begint met een boterham met vleeswaren, kaas of smeerkaas. Bij de tweede boterham mogen de kinderen zelf kiezen wat ze erop willen. Wanneer ze het nog lusten mogen ze ook nog een cracker kiezen. Daarna drinken we een beker melk!

Na het brood eten mogen we zelf kiezen waarmee we gaan spelen. Als er kindjes zijn die nog slapen en ‘s middags ook bij Kiekeboe gaan spelen gaan die lekker slapen. De leidsters verzinnen vaak ook een groot spel waar we aan mee kunnen doen, maar dit hoeft niet, we mogen ook lekker vrij spelen. Als het mooi weer is gaan we nog weer even naar buiten.

Om 14.15 is onze PeuterPlus-dag afgelopen en gaan we naar huis of naar Kiekeboe. De dag is zo weer voorbij, de tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt!

Kom erbij!

Bel met Marja of Lianne

Kom een keertje bij ons kijken om te kijken of jij je thuis voelt bij PeuterPlus Okidoki. Neem contact op met Marja of Lianne om een afspraak te maken.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie