Veiligheid matcht OWM Achterhoek en Gastouderbureau Bambi op beursvloer Aalten.

1 feb 2019

Tijdens de beursvloer van Aaltense Uitdaging was het een warm weerzien tussen Bob Doornweerd (OWM Achterhoek) en Bianca van den Berg (Gastouderbureau Bambi). Als oud-collega’s viel er uiteraard het nodige bij te praten en al snel bleek dat beide organisaties een gezamenlijk speerpunt hebben, namelijk veiligheid.

Veiligheid is een belangrijk middel om schade te voorkomen.  Binnen OWM Achterhoek Verzekeringen wordt daarom ruim aandacht besteed aan veiligheid in en om uw woning en bedrijf. Door de veiligheid te vergroten verkleint het risico op schade van bijvoorbeeld diefstal, brand, letsel en helpt om aansprakelijkheid te voorkomen. Simpele ingrepen kunnen hierbij al een wezenlijk verschil maken. Hierbij kun je denken aan een extra slot op de schuurdeur, rookmelders aan het plafond, een helm tijdens het skiën en algemene leveringsvoorwaarden om uw aansprakelijkheid te beperken. Toch kunnen niet alle risico’s worden uitgesloten en daarom heeft OWM Achterhoek voor  veel risico’s met (grote) financiële gevolgen passende verzekeringen.

Ook bij Gastouderbureau Bambi is veiligheid één van de belangrijkste voorwaarden om de opvang van kinderen tot een succes te laten zijn. Gastouderopvang vindt plaats bij de ouders of gastouders thuis. In deze kleinschalige vorm van kinderopvang ervaren kinderen veel persoonlijke aandacht in een huiselijke omgeving waardoor de kinderen zich snel thuis voelen. De opvanglocaties moeten veilig zijn om kinderen in op te vangen. Risico’s als trappen, stopcontacten en andere onveilige plekken en spullen dienen zoveel mogelijk beperkt te worden. Ook hier maken simpele ingrepen het verschil, denk aan een rookmelder, traphekje of bescherming op de stopcontacten. Om veiligheid te waarborgen, wordt iedere locatie jaarlijks gecheckt op een heel aantal veiligheidspunten.

Naast een veilige omgeving is het belangrijk dat het kind zich veilig voelt of zoals Bambi haar slogan voert: ‘thuis bij Bambi’. Een kind dat zich op zijn gemak voelt ontwikkelt zich beter en zit goed in zijn vel. Met de professionele gastouders van Bambi, moet dit zeker goed komen.

De organisaties hebben dus beide een goede reden om de veiligheid voor haar relaties te vergroten. “We vinden het belangrijk dat onze relaties op de hoogte zijn van het belang van veiligheidsmaatregelen” aldus Bob en Bianca. Daarom stelt OWM Achterhoek Verzekeringen een Verkeersveiligheidspop beschikbaar aan gastouderbureau Bambi. Bianca van den Berg heeft dit aanbod dankbaar geaccepteerd en stelt deze Verkeersveiligheidspop beschikbaar aan één van de aangesloten gastouders.

Van 14 tot 21 februari kunnen gastouders meeloten voor de Verkeersveiligheidspop met een like, deel en win actie op de social media kanalen van Gastouderbureau Bambi. Op 21 februari wordt er een winnaar gekozen uit de deelnemers en op vrijdag 22 februari zal de Verkeersveiligheidspop worden overgedragen aan de winnende gastouder.

Wilt u tips of advies over veiligheid in en om huis? Of zoekt of biedt u een veilige plek voor opvang voor uw kind? Neem dan contact op met OWM Achterhoek Verzekeringen of Gastouderbureau Bambi en zij helpen u graag.