Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

Welkom bij Peuteropvang PeuterPlus ‘t Treintje in Lintelo

PeuterPlus ’t Treintje, voorheen de peuterspeelzaal vind je in basisschool de Klimop aan de Schooldijk in Lintelo. We delen een gezellig klaslokaal samen met de Buitenschoolse opvang. Ook mogen we gebruik maken van de speelzaal in school. 

Als je kind 4 jaar is, mag hij naar de basisschool en dat kan soms best even wennen zijn. Bij de PeuterPlus bereiden we je kind daarom spelenderwijs voor op de basisschool. Kinderen hebben behoefte aan regelmaat en rust, de ochtenden verlopen daarom ook zoveel mogelijk volgens een vast ritme. Zo beginnen we de dag altijd in de kring. Tijdens dit groepsmoment is er aandacht voor het sociale aspect van de groep; het op de beurt wachten of het op je stoel blijven zitten bijvoorbeeld. Na de kring gaan we gericht met het thema van dat moment aan het werk. We gaan  knutselen, bewegen of een ander gerichte spelvorm met elkaar doen. Vervolgens ruimen we op en gaan we bij goed weer lekker naar buiten.  Als afsluiter lezen we voor uit een boekje van het thema en eten we onze boterham. Vanaf 12.15 uur kunnen kinderen opgehaald worden.

Klik hier om kennis te maken met het team.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 08:30 – 12:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag 08:30 – 12:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

PeuterPlus ‘t Treintje is geopend in schoolweken. Zoek je Peuteropvang buiten de huidige openingstijden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Scrol verder voor een foto-impressie van ‘t Treintje.

Vier keer handig om te weten

  • We houden van buitenspelen dus als het weer het enigszins toelaat gaan we elke dag naar buiten. Af en toe spelen we buiten samen met de kleuters van de Klimop, hier leren de peuters veel van.
  • Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de opvang. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is het vaste gezichten beleid. Wij proberen zoveel mogelijk vaste pedagogisch medewerkers (vaste gezichten) op de groepen te plaatsen.
  • Feestjes vieren en erop uit gaan dat doen we graag en regelmatig! We vieren de verjaardag van je kind op een in overleg afgestemd moment. Die dag staat je kind in het middelpunt van de belangstelling en krijgt het van ons een feestmuts.
  • Alle informatie rondom de ontwikkeling van de kinderen dragen we over naar de basisschool en waar  mogelijk/bekend de BSO, mits ouders hier toestemming voor hebben gegeven. Indien mogelijk, laten we je kind alvast kennismaken met de nieuwe klas en/of met de BSO, door samen met de pedagogisch medewerker even binnen te lopen en soms alvast mee te spelen.
Zullen we een rondleiding inplannen?

Meer weten over deze locatie?

Bel met Marja of Lianne

We nodigen jullie van harte uit om samen met je peuter een keer te komen kijken. Ook peuters die niet in Lintelo wonen zijn van harte welkom! Bel met onze collega’s Marja of Lianne van Bambi om een afspraak te maken voor een kennismaking.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie