Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

Welkom bij Peuteropvang PeuterPlus ‘t Zunnekuuksken op de Haart in Aalten

PeuterPlus ’t Zunnekuuksken, voorheen de peuterspeelzaal is gevestigd in basisschool ‘t Möllenveld aan de Haartseweg in Aalten. De peuters hebben hun eigen klaslokaal binnen de school. De ruimte is ingedeeld in knusse themahoeken waar de peuters naar hartenlust kunnen spelen en leren. Het schoolplein delen we met de kleuters van ‘t Möllenveld. Er is een zandbak, fietsjes en heel veel speelruimte om lekker buiten te spelen. 

Als je kind 4 jaar is, mag hij naar de basisschool en dat kan soms best even wennen zijn. Bij de PeuterPlus bereiden we je kind spelenderwijs voor op de basisschool. We bieden de hele dag door activiteiten aan, gericht op de ontwikkeling van kinderen. Sommige van deze activiteiten zijn geïntegreerd in de structuur van de dag, denk aan het sociale aspect tijdens tafelmomenten. Andere bieden we op gezette momenten aan.

Een dag bij ‘t Zunnekuuksken

Kinderen hebben behoefte aan rust en regelmaat. Daarom verlopen de dagen zoveel mogelijk volgens een vast ritme. Tot ongeveer 9.00 uur kan je kind vrij spelen in het klaslokaal. Tijdens deze vrije inloop kunnen we al enkele activiteiten doen, zoals voorlezen of een spelletje spelen aan tafel. Rond 9.15 uur gaan we in de kring. Tijdens dit groepsmoment is er ruime aandacht voor het sociale aspect van de groep; het op de beurt wachten, op je stoel blijven zitten, niet door elkaar praten etc. We noemen de namen, tellen de kinderen en vertellen wat we die ochtend gaan doen. Na de kring gaan we gericht met het thema van dat moment aan het werk. Dat kan zijn door te knutselen, bewegen of een andere spelvorm met elkaar doen. Om 09.45 uur ruimen we gezamenlijk op, gaan we plassen en handen wassen. Rond 10.30 uur wordt er bij goed weer buiten gespeeld. Om 11.00 gaan we voorlezen uit een boekje van het thema. Daarna gaan we om 11.30 uur aan tafel en eten onze boterham. Vanaf 12.15 uur kunnen kinderen opgehaald worden.

Maak kennis met het team van ‘t Zunnekuuksken. 

Scrol verder voor een foto-impressie van ‘t Zunnekuuksken.

Vier keer handig om te weten

  • We houden van buitenspelen dus als het weer het enigszins toelaat gaan we elke dag naar buiten. Af en toe spelen we buiten samen met de kleuters van de basisschool, hier leren de peuters veel van.
  • Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de opvang. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is het vaste gezichten beleid. Christel is het vaste gezicht bij ‘t Zunnekuuksken.
  • Feestjes vieren en erop uit gaan dat doen we graag en regelmatig! De verjaardag van je kind vieren we bijvoorbeeld ook op de groep. Die dag staat je kind in het middelpunt van de belangstelling en krijgt het van ons een feestmuts.
  • Alle informatie rondom de ontwikkeling van de kinderen dragen we over naar de basisschool en waar  mogelijk/bekend de BSO, mits ouders hier toestemming voor hebben gegeven. Indien mogelijk, laten we je kind alvast kennismaken met de nieuwe klas en/of met de BSO, door samen met de pedagogisch medewerker even binnen te lopen en soms alvast mee te spelen.

Openingstijden

Maandag 08:00 – 12:00
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 08:00 – 12:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

PeuterPlus ‘t Zunnekuuksken is geopend in schoolweken. Zoek je Peuteropvang buiten de huidige openingstijden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zullen we een rondleiding inplannen?

Contact opnemen

Bel met Marja of Lianne

Een opvang kies je niet van papier, daarom nodigen je uit om een kijkje te komen nemen bij de Boomhut. Om een rondleiding te plannen neem je contact op met Marja of Lianne. Ook voor al jouw vragen over BSO de Boomhut kun je bij Marja en Lianne terecht.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie