Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

Welkom bij Peuteropvang PeuterPlus De Triangel in Aalten

PeuterPlus De triangel is onderdeel van IKC de Triangel aan de Dalweg in Aalten. Deze peutergroep wordt binnen school de Rupsjes genoemd. We hebben een eigen klaslokaal binnen de school. De ruimte is ingedeeld in knusse themahoeken waar de peuters naar hartenlust kunnen spelen en leren. Achter het schoolgebouw van de Triangel is een groot schoolplein waar we dankbaar gebruik van maken. Er is een zandbak, fietsjes en heel veel speelruimte om lekker buiten te spelen. 

Als je 4 jaar oud bent, mag je naar de basisschool. Opeens leer je allerlei nieuwe dingen, dat is leuk maar soms ook best een beetje spannend of wennen. Bij de PeuterPlus bereiden we je spelenderwijs voor op de basisschool. We bieden de hele dag door activiteiten aan, gericht op de ontwikkeling van kinderen. 

Kinderen hebben behoefte aan rust en regelmaat. Daarom verlopen de dagen zoveel mogelijk volgens een vast ritme. We gaan op vaste momenten in de kring, spelen buiten, lezen een boek en we leren en werken aan de hand van thema’s. Geregeld maken we een uitstapje passend binnen het thema. Doordat PeuterPlusgroep de Rupsjes onderdeel is van IKC de Triangel kunnen we intensief samenwerken met de kleutergroepen van de school en maken we gebruik van de kennis en middelen die het IKC rijk is.

Maak kennis met het team van PeuterPlus de Triangel

Scrol verder voor een foto-impressie van PeuterPlus de Triangel

Vier keer handig om te weten

  • We houden van buitenspelen dus als het weer het enigszins toelaat gaan we naar buiten. Af en toe spelen we tegelijkertijd buiten met de kleuters, hier leren de peuters veel van.
  • Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de opvang. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is het vaste gezichten beleid. Naast dezelfde gezichten op de groep krijgt je kind een mentor toegewezen waar jij als ouder je vragen aan kunt stellen en jullie vaste aanspreekpunt is.
  • Feestjes vieren en erop uit gaan dat doen we graag en regelmatig! De verjaardag van je kind vieren we bijvoorbeeld ook op de groep. Die dag staat je kind in het middelpunt van de belangstelling, je peuter mag trakteren, we zingen je kind toe en de jarige krijgt een feestmuts.
  • Om de overgang naar de basisschool straks zo soepel mogelijk te laten verlopen dragen we alle informatie rondom de ontwikkeling van de kinderen over naar de basisschool en waar  mogelijk/bekend de BSO. Uiteraard alleen als hier toestemming voor is gegeven door de ouders.
    Indien mogelijk, laten we je kind alvast kennismaken met de nieuwe klas en/of met de BSO, door samen met de pedagogisch medewerker even binnen te lopen en soms alvast mee te spelen.

Openingstijden

Maandag 07:00-18:30
Dinsdag 07:00-18:30
Woensdag 07:00-18:30
Donderdag 07:00-18:30
Vrijdag 07:00-18:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

PeuterPlus De Triangel is het gehele jaar geopend, behalve op feestdagen.

Zullen we een rondleiding inplannen?