Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

Welkom bij Peuteropvang PeuterPlus Okidoki en Hupsakee

Bij de PeuterPlus krijgen de kinderen (extra) voorbereiding op hun basisschooltijd. Want als je kind 4 jaar is, mag hij naar de basisschool. Peuters zijn leergierig en willen graag groot zijn. Zo wennen de kinderen aan het samen met andere leeftijdsgenootjes de dag door te brengen.

Een mooie start, spelenderwijs leren met leeftijdsgenootjes in een veilige en huiselijke omgeving. Door de veilige omgeving leren peuters dat ze zich ook op andere plekken thuis voelen. De dagen zijn leuk, leerzaam en uitdagend. Kinderen hoeven niets, maar mogen van alles.

Kan een peuter op een bepaald ontwikkelgebied een steuntje in de rug gebruiken? We bieden de mogelijkheid om Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) in te zetten, hierin werken we met een VVE coördinator voor extra ondersteuning.

Een dag bij Okidoki en Hupsakee

Bij de PeuterPlus proberen we door middel van een vaste structuur zoveel mogelijk herkenning in de dag te creëren voor de kinderen. Peuters hebben baad bij rust en regelmaat. Daarom verlopen de dagen zoveel mogelijk volgens een vast ritme. We doen activiteiten op gezette tijden en volgens een zelfde dagindeling.

Naast een vaste dagindeling werken we themagericht. Dit sluit aan bij de belevingswereld van het kind. Door dat de thema´s 6 weken duren hebben we veel verdieping op meerdere ontwikkelgebieden, maar we doen dit altijd spelenderwijs. Op de groep kun je zien welk thema er op dat moment actueel is. Ook in de kring lezen we uit boeken voor die passen bij het thema of doen we een gezamenlijke activiteit die hierbij past. De groepen zijn ingedeeld in meerder hoeken. Zo hebben we een auto/blokkenhoek, huishoek, thema/leeshoek, puzzel-, spelletjes- en een knutseltafel. Zo kunnen de kinderen zelf kiezen waar zij willen spelen tijdens vrij spel. Maar ook de inbreng van de pedagogisch medewerker vinden de peuters erg fijn.

Buiten kunnen de kleintjes rennen, fietsen, schommelen en spelen in de zandbak. Samen met leeftijdsgenootjes voetballen of verstoppertje spelen. Gezellig met zijn allen bewegen in de buitenlucht. We spelen vaak met de kleuters van de Frans ten Bosch school buiten op het schoolplein. Op deze manier krijgen de peuters contact met de kleuters en leren ze de juffen kennen. Ook komen de kinderen van groep 8 regelmatig bij ons voorlezen in kleine groepjes. Ze zoeken dan een gezellig plekje op de groep en lezen dan een aantal peuters voor.

Maak kennis met het team van Kiekeboe, Okidoki, Hupsakee en Binnenstebuiten (Lichtenvoorde)

Scrol verder voor een foto-impressie van PeuterPlus Okidoki en Hupsakee

Vier keer handig om te weten

 • We houden van buitenspelen dus als het weer het enigszins toelaat gaan we elke dag naar buiten.
 • Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen in de opvang. Een van de maatregelen die we hiervoor nemen is het vaste gezichten beleid.
 • Feestjes vieren en erop uit gaan dat doen we graag en regelmatig! Zo vieren we de verjaardag van je kind uiteraard ook.
 • We zijn groot voorstander van een soepele overgang naar de basisschool. Daarom dragen we alle informatie rondom de ontwikkeling van de kinderen over naar de basisschool, mits ouders hier toestemming voor hebben gegeven. Indien mogelijk, laten we je kind alvast kennismaken met de nieuwe klas.

Openingstijden

PeuterPlus Hupsakee*:

Hupsakee is 5 ochtenden per schoolweek open en je hebt de keuze uit deze afnameblokken:

 • 7.30 – 8.30 uur
 • 8.30 – 12.30 uur
 • 12.30 – 14.00 uur (niet op vrijdag)

* In de schoolvakanties is Hupsakee gesloten. Indien nodig kan er vanaf 7.00 uur opvang worden afgenomen. Voor vervroegde opvang (7.00-7.30 uur) wordt 1 uur in rekening gebracht.

PeuterPlus Okidoki*:

Okidoki is 5 hele dagen open van maandag t/m vrijdag, het hele jaar door. Je hebt de keuze uit deze afnameblokken:

 • 7.30 – 8.30 uur
 • 8.30 – 12.30 uur
 • 12.30 – 14.15 uur
 • 14.15 – 18.30 uur

* Indien nodig kan er vanaf 7.00 uur opvang worden afgenomen. Voor vervroegde opvang (7.00-7.30 uur) wordt 1 uur in rekening gebracht.

Zullen we een rondleiding inplannen?

Meer weten over deze locatie?

Bel met Marja

We nodigen jullie van harte uit om samen met je peuter een keer te komen kijken. Ook peuters die niet in Lichtenvoorde wonen zijn van harte welkom! Bel met onze collega Marja van Bambi om een afspraak te maken voor een kennismaking.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel
Administratie