Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Gegevens
tot 1 juli
Ouders Gastouders
Gegevens
vanaf 1 juli
Ouders Gastouders

Welkom bij buitenschoolse opvang Binnenstebuiten in Lichtenvoorde

Buitenschoolse opvang (BSO) Binnenstebuiten is gevestigd op het terrein van basisschool Frans ten Bosch aan de Rode van Heeckerenstraat in Lichtenvoorde. Op deze locatie wordt ook PeuterPlus en Kinderopvang aangeboden. In het bijgebouw op het schoolplein worden de kinderen opgevangen in twee groepen. De eerste groep is voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en daarnaast is er een groep van 4 tot en met 12 jarigen. De lokalen zijn ingedeeld in (thema)hoeken die passen bij de leeftijd. Voor de jongere kinderen is er uiteraard een huishoek, winkeltje en een bouwhoek. Voor de oudere kinderen zijn er onder andere een techniekhoek en knutseltafel. Maar misschien wel het mooist van allemaal: er is een heus podium met discolampen om je eigen feestje te vieren of toneelstuk op te voeren!

Samen spelen, ontdekken, vriendschappen sluiten, na schooltijd je verhaal doen in een rustige, vertrouwde omgeving. Dat is wat we de kinderen van 4 tot en met 13 jaar bieden op de buitenschoolse opvang. De ruimtes zijn gezellig en sfeervol ingericht. Kinderen leren samen spelen, sluiten nieuwe vriendschappen buiten hun eigen klas en school om, leren van de activiteiten en van elkaar. Op school ‘moeten’ kinderen al veel doen, bij de BSO doen we dingen in overleg. We bieden een duidelijke structuur en voldoende aanbod in activiteiten.

Maak kennis met het team van BSO Binnenstebuiten. 

Een middag op de BSO

We starten onze middag vaak binnen, de kinderen kunnen zelf kiezen wat ze gaan doen. Lekker vrij spelen, een spelletje aan tafel of een door aangeboden activiteit op het gebied van het lopende thema. We spelen vaak tot 15.15 uur vrij, binnen of voor de 7 plus buiten als ze willen. Want zij mogen met toestemming van ouders alleen buiten spelen. Daarna gaan we gezamenlijk aan tafel fruit eten en drinken. Als dit op is gaan we naar buiten, een frisse neus halen. De kinderen spelen zelf, in de zandbak, schommel en dergelijke. Of wij bieden een spel activiteit aan buiten. Je kunt daarbij denken aan een balspel, tik spel of met mooi weer lekker met water. Ook maken we uitstapjes, naar bijvoorbeeld de speeltuin, het park, of een activiteit buiten de BSO. Daarna is het weer tijd voor drinken rond 16.30 uur en een koekje. Langzaamaan worden dan de eerste kinderen opgehaald. We bieden graag een verlengstuk van thuis.

Vier keer handig om te weten

  • De sportcoach komt regelmatig langs om samen met de kinderen leuke sport- en spelactiviteiten te organiseren. Hierbij kunnen we ook gebruik maken van de Hamalandhal. 
  • Buitenspelen vinden we erg belangrijk dus als het weer het enigszins toelaat gaan we elke middag naar buiten.
  • Erop uit gaan en de wereld ontdekken, doen we regelmatig. We gaan lopend de wijk in voor bijvoorbeeld een speurtocht, naar het Wentholtpark of gewoon picknicken in de wijk.
  • In de natuurhoek hebben we onze eigen huisdieren! Een aquarium met vissen en een terrarium met wandelende takken!

Openingstijden

Maandag 07:00 – 18: 30
Dinsdag 07:00 – 18: 30
Woensdag 07:00 – 18: 30
Donderdag 07:00 – 18: 30
Vrijdag 07:00 – 18: 30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Bij BSO Binnenstebuiten wordt voorschoolse, naschoolse en vakantieopvang aangeboden.

Scrol verder voor een foto-impressie van BSO Binnenstebuiten.

Zullen we een rondleiding inplannen?

Kennismaken

Bel met Marja of Lianne

Een opvang kies je niet van papier, daarom nodigen je uit om een kijkje te komen nemen bij Binnenstebuiten. Om een rondleiding te plannen neem je contact op met Marja of Lianne. Ook voor al jouw vragen over BSO Binnenstebuiten kun je bij Marja en Lianne terecht.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie