Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Even voorstellen

Ik ben Hennie Pennings-vd Wier, geb. op 18 juli 1973, in Marum ( prov. Groningen). Ik kom uit een gezin met 9 kinderen waarvan ik de oudste ben. Ik heb de opleiding Mdgo-vz gedaan en ben daarna een paar jaar werkzaam geweest in de zorg. In 1994 ben ik getrouwd met Freddie Pennings en sinds die tijd wonen we in Aalten.  Samen hebben we 10 kinderen gekregen. Mijn hart ligt dan ook bij kinderen, al jong heb ik verantwoordelijkheid gedragen en ervaring op gedaan met kinderen en de zorg in het algemeen. Deze ervaring wil ik graag gebruiken als gastouder, kinderen een liefdevol “gastthuis” bieden waar ze zichzelf kunnen/mogen zijn. Zodat ze zich kunnen ontplooien, in rust en vrijheid kunnen spelen.

Spelend leren

Mijn motto is “spelend leren” ik vind het belangrijk dat kinderen samen spelen, dingen ontdekken ,kijken naar elkaar en daar van leren, zelf hun fantasie gebruiken in hun spel. Dat is ook wat ik stimuleer en waar nodig bij zal helpen. Wij wonen buitenaf en hebben een grote tuin met een speeltoren, trampoline overdekte zandbak en ook voldoende fietsjes.  Er is een voetbalveld met voetbaldoelen om heerlijk een balletje te trappen. Ook zijn er dieren zoals kippen en konijnen, genoeg redenen om niet achter een computer of tv te zitten. Dit laatste is ietswaar ik niet meteen voorstander van ben, bij slecht weer een keer,of tijdens een rustmoment bijv.,  maar ik vind  het belangrijk dat kinderen “spelen”.  Leren om met elkaars grenzen , mogelijkheden en onmogelijkheden om te gaan. Maar ook een keer ruzie maken is niet erg , dan leren we het ook weer goed maken.  Ik vind het belangrijk dat er respect is voor elkaar.  Er wordt niet gescholden of geslagen want daarmee doe je de ander pijn en verdriet. Zo hoop ik bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen zodat ze evenwichtige zelfverzekerde mensen  worden.

Ik hou van een open communicatie, en in overleg is er veel mogelijk. Ik vindt het fijn om te weten wat het dagritme is van uw kind, ik zal dat dan ook zoveel mogelijk toepassen in de opvang, zodat het kind in zijn/haar eigen ritme blijft. Ook zou ik graag willen weten wat de eetgewoontes zijn en of er specifieke dingen zijn waar ik rekening mee moet houden( bijv. angst voor dieren of iets dergelijks). Informatie over de dagelijkse dingen kan uitgewisseld worden tijdens brengen/halen. Of via wattsapp. Zelf zal ik ook ouders informeren via de whatsapp, en zo af en toe met een foto van de dagopvang.

Opvangtijden

Maandag Tijden in overleg
Dinsdag Tijden in overleg
Woensdag Tijden in overleg
Donderdag Tijden in overleg
Vrijdag Tijden in overleg
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Meer weten over deze gastouder?

Neem gerust contact met ons op voor een rondleiding of meer informatie.

Ik heb interesse in deze locatie
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie