Inloggen
kinderopvang
Ouders Medewerkers
Inloggen
gastouderbureau
Ouders Gastouders

Professionals

Een gastouder is meer dan een oppas alleen. Een gastouder bied professionele kinderopvang en van professionals mag je wat verwachten. Gastouders leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Om zekerheid te bieden over de kwaliteit van de opvang voldoe je daarom als gastouder aan bepaalde wettelijke eisen in de vorm van diploma’s. Heb je nog niet de juiste diploma’s hiervoor, dan zijn er via Bambi mogelijkheden om in 6 maanden tijd het juiste diploma te behalen. Maar naast het juiste diploma ga je uiteraard liefdevol om met kinderen in een stimulerende omgeving.

Gastouders vangen kinderen op in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Sommige gastouders werken met vaste dagen en tijden. Anderen werken met een ritme per periode. Je kiest wat bij jou past.
Elke gastouder vangt maximaal zes kindjes gelijktijdig op. Een aantal gastouders vangt ook kinderen in de avonden en weekenden op. Als gastouder werk je vanuit je eigen huis of vanuit het huis van de ouders.

Geldzaken

Gastouders ontvangen een bedrag per uur, per oppaskind. Dit tarief wordt elk jaar opnieuw bepaald. Gastouders aan huis werken onder de regeling Dienstverlening aan Huis. Daarbij is het tarief minimaal gelijkgesteld aan het minimumloon op dat moment.

Opleiding en eisen

  • Minimaal diploma Zorg en Welzijn niveau 2. Heb je nog niet het juiste diploma? Neem contact op met Bambi voor de mogelijkheden.
  • Een Geldig Kinder EHBO-certificaat die je gratis kunt behalen bij Bambi.
  • Een Verklaring Omtrent Goed Gedrag.
  • Een veilige en rookvrije opvanglocatie met voldoende (speel)ruimte.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Iets voor jouw?

Overweeg je als gastouder aan de slag te gaan? Stel jezelf deze vijf vragen.

1. Kinderen hebben ruimte nodig. Ruimte om te spelen, te slapen en de ruimte om zichzelf te zijn. Heb en geef jij die ruimte?
2. Elke opvangbehoefte is anders. Gastouder zijn vraagt om beschikbaarheid op verschillende dagen en momenten. Hoe flexibel is jouw weekindeling?
3. Bij Bambi werken we met plezier aan de zorg voor kinderen. We geven kinderen een warm welkom. Elke dag weer. Doe jij dat ook?
4. Bambi biedt opvangplekken die als thuis voelen. Een plek waar kinderen in een huiselijke sfeer zich verder ontwikkelen. Wil jij jouw thuis delen?
5. Gastouders zijn professionele oppassers. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Ben jij in staat kinderen op elk moment die aandacht te geven?
Solliciteer

Kom erbij

Bel met Marja of Lianne

Enthousiaste gastouders die zich thuis voelen bij Bambi, nodigen we uit om te om kennis te maken. Vragen over werken bij Bambi? Bel dan met Marja of Lianne.

0543 473288 info@kinderopvangbambi.nl
Marja Rexwinkel en Lianne Westerveld
Administratie